Välkommen på Hansaträning i Stenungsund

  • 15 maj 2024

Välkommen till Hansasegling den 25 maj & 14 september i Stenungsund!

Med Stenungsunds SS och Seglarförbundet

För vem?

För alla som vill få träning i Hansajolle/Accessjolle. Du kan vara nybörjare eller erfaren seglare med eller utan funktionsnedsättning. Vi anpassar träningen efter dig och dina behov. Man kan segla själv eller tillsammans med någon beroende på vad som passar bäst.

INBJUDAN HITTAR DU HÄR

Det kommer att finnas möjlighet att segla med en instruktör i båten men det går också att segla med en kompis, anhörig eller assistent osv. Vi ser gärna att du som är vårdnadshavare eller anhörig stannar en stund eller hela dagen även om du inte seglar.

Vi tänkte informera om vad som är på gång inom paraseglingen och hur det fungerar. Samtidigt vill vi gärna höra dina önskemål, behov och erfarenheter för att tillsammans utveckla seglingen på bästa sätt. Målet är också att knyta kontakter och ha att det ska bli en trevlig dag tillsammans.

Var och när?

På Stenungsunds Segelsällskap den 25 maj och den 14 september kl 10:00-16:00.

Prel schema 25 maj

10:00 samling och genomgång av dagens aktiviteter

10:30 - 12:10 segling för seglarna och information för anhöriga

12:20 samling för seglarna

12:30 lunch

13:30 samling och genomgång av eftermiddagen

13:45-15:30 segling

15:45 avslutningssamling

16:00 slut för dagen

Mat

Vi startar grillen och ex hamburgare kommer gå att köpa för en ok peng. Vill man hellre ta med sig egen mat så göra man det.

Anmäl dig här senast 16 maj!

Träningen är kostnadsfri. Lunch kommer gå att köpa eller så tar man med sig egen mat. Att ta med sig

Kläder efter väder och till seglingen rekommenderas varma och vattentäta kläder. Flytväst om du har men det finns också att låna. Solskydd och vattenflaska. Ombyte i fall man blir blöt.

Varför träffas över klubbgränserna och segla tillsammans?

Målet är att skapa fler möjligheter för personer med funktionsnedsättning att kunna ha segling som sin idrott och att kunna träna och tävla regelbundet. 2024 planerar vi därför två klubböverskridande aktiviteter i Stenungsund så att vi kan lära känna varandra och hjälpas åt. Det blir en gemensam träningsdag den 25 maj och en tävlingsdag den 14 september som kommer att genomföras på seglarnas villkor och vi är flexibla i upplägget. Även här kan man segla själv eller med medföljare. Vi berättar mer om detta den 25 maj. Alla är välkomna och målet är att utveckla seglingsmöjligheterna för personer med funktionsnedsättning.

Ledarna

Ledarna har mycket erfarenhet av parasegling och vid behov tar vi gärna emot information i förväg från respektive seglare för att göra dagen så bra som möjligt.

Båtar och anläggning

Båtarna är tillhandahållna vid båda tillfällena och vi kommer främst att använda Hansajollar/accessjollar. I dessa sitter man i en stol eller som i en hängmatta. Man styr med en joystick och sköter seglen med tampar/snören. Det finns ett eller två segel beroende på vilken Hansajolle man seglar. Centerbordet är tungt och båten kan i princip inte välta. Det är en lugn och stabil båt. Det finns parkering på området, en anpassad toalett och det går att ta sig fram med rullstol på området även om det på sina håll är ganska brant. Det finns en personlift på bryggan för att ta sig i och ur båten om det behövs. Det finns klubbhus och skjul att gå in i.

Frågor

Kontakta Karin Knigge eller Sofia Berglund

Karin Knigge, Paraseglingsansvarig Svenska Seglarförbundet (SSF) Mobil: 073 867 09 82 E-post: karin@ssf.se

__________________________________________________

Sofia Berglund, Stenungsunds Segelsällskap (StSS) Mobil: 076 237 38 77 E-post: berglund.sofia@live.se

Välkommen!

Hälsar Sofia Berglund (StSS), Patrik Johansson (StSS) och Karin Knigge (SSF)