Jolleträning

Tisdag och torsdagssegling 

Från maj - september håller LjSS träning på tisdagar samt träning/poängsegling på torsdagar klockan 17 - 19.30.  Du och dina kompisar är välkomna ner till oss för att finslipa teknik/taktik, provsegla våra båtar eller bara umgås och ha skoj!

Som medlem får du låna klubbens jollar på tisdagar och torsdagar mot erläggande av träningsavgift 700 kr som gäller från maj - oktober, alternativt 200 kr/månad.

Träningsavgiften faktureras från hemsidan, när vi registerar träningsnärvaro och ser att träningsavgiften ej är betald.

Vill du träna och tävla mer finns det möjlighet att säsongshyra en klubb Tera för 2 000 kr/säsong. 

Här bokar du och betalar för att säsongshyra en klubb Tera,

Jollesektionens ansvarige fördelar klubbens Teror till säsongshyrarna.

Vid säsongshyra får man lov att använda "sin Tera" vid läger, tävling i och utanför viken och behöver inte betala ytterligare hyra. "Din" Tera används av andra medlemmar om du inte har möjlighet att komma. Seglarskolan använder även "din" Tera, men du ansvarar för din säsongshyra Tera som om det vore din egen.

Vanligaste klasserna är idag RS Tera, RS Aero, 2.4mR, RS Feva, RS Quest, 2-Krona och Laser.

Alla medlemmar i Ljungskile SS är välkomna att delta. 

Har du bara vägarna förbi och vill prova-på försöker vi ordna så att du får följa med en instruktör/tränare i en av klubbens jollar.

Föräldrar är med och hjälper till med praktiska saker som t.ex: fixa fika, assistera tränaren i följebåt, assistera på flytbryggan om seglaren önskar hjälp enligt WhatsApp gruppen "LjSS föräldrar 2024".

LjSS träning bygger på ideellt arbete och en tränargrupp som bemannar tisdagar och torsdagar utifrån ett schema. På vår och höst är det fler föräldrar som är tränare och under sommarlovet är det LjSS instruktörer som ansvarar för träningen.