Nyheter

Mer info om Invigning och andra aktiviteter den 24 augusti

  • 18 jul 2024

Lördagen den 24 augusti så blir det en heldag vid LjSS. Då blir det flera KM, Invigning av Ljungskile Marina Arena, Världspremiär (?) och allt avslutas med en Kräftskiva.

Välkommen till LjSS kräftskiva 2024

  • 17 jul 2024

image: Välkommen till LjSS kräftskiva 2024

Lördag 24 augusti sker LjSS kräftskiva vid klubbhuset. Klubbens medlemmar och deras vänner är alla välkomna. Det bjuds på Björn Axels nykokta kräftor, tilltugg och dryckjom. DJ Håkan S spisar skivor och prisutdelning från dagens tidigare aktiviteter kommer hållas. Kanske blir det också någon överraskning. Vi börjar klockan 18 och håller på till sent.

Pris: 350kr/person

Anmälan sker genom Swish till 123 600 54 41 senast den 18 augusti.

Varmt välkomna

Ljungskile Marina Arena

  • 11 jul 2024

image: Ljungskile Marina Arena

Hej du medlem i Ljungskile Segelsällskap!

Här kommer trevliga nyheter om vad som händer i verksamheten, samt en inbjudan till klubbmästerskap, Röva Runt, invigningsfest och kräftskiva 24 augusti.

LjSS har nu tagit första steget i vår satsning som Ljungskile Marina Arena.

Satsningen omfattar dels en ny 100 meter lång vågbrytare som ersätter den gamla flytbryggan som ju till viss del skyddat vårt område och som är i ganska dåligt skick. Den andra delen är byggandet av en kaj för en kran för sjösättning i samband med segeltävlingar.

KM jollar + 2.4mR + Röva Runt

  • 8 jul 2024

image: KM jollar + 2.4mR +  Röva Runt

Lördagen 24 augusti sker 2024 års klubbmästerskap.

Då hoppas vi få se alla klubbens jolle och 2.4mR seglare göra upp om titeln klubbmästare i respektive klass, i vilka det representeras av minst två besättningar.

Vi samlas kl 10.00 för rorsmansmöte, för första start kl 11.00

Anmälan gör du direkt här: https://www.ljss.se/anmalningar/

Jr-Cup Marstrand 3-6 juli

  • 4 jul 2024

3 - 6 juli är det dags igen för årets roligaste tävling för juniorer, Jr Cup by Mamas. Även i år kommer tävlingen avgöras på Marstrand med 16 deltagande lag. Lagen tävlar i intensiva race på korta banor i tillhandahållna C55:or.

För LJSS deltar i år 2 lag, Elin Sundberg, Hannes Borgenstierna och Ella Borgenstierna i Ljungskile 1 och Arvid Carlsson, Klara Lundberg och Axel Nyberg i Ljungskile 2.

Vill ni följa dem under seglingen uppdateras Jr Cups Facebook sida löpande under helgen och resultat finns att hittas här: Svenska seglingsförbundets hemsida Jr Cup by Mamas (svensksegling.se)