Nyheter

Anmälan Piratskolan & Vuxenseglarskolan har öppnat

  • 21 apr 2023

Piratskolan för 5-8 åringar startar 8 maj.

17:00-18:00 Piraterna (5-6 år).

18:00-19:00 Kaparen (7-8 år).

Måndagar - 8 maj, 15 maj, 22 maj, 29 maj, 5 juni, 12 juni.

Vuxenseglarskolan 

Bokningsbara helger 1-2 juli   8-9 juli   22-23 juli

ANMÄLAN GÖR DU HÄR

 

 

Jollesektionen informerar vår - sommar - höst 2023

  • 15 apr 2023

Här kommer samlad information för LjSS alla jolleseglare för säsongen 2023.

Vi har massor av spännande segling framför oss och närmast kommer GP 1 - Liros Nordic Race 2023 i Stenungsund, 22 -23 april. Elin och Arvid är anmälda i RS Tera PRO.

Teamseglingen har sin första träning lördag 22 april kl. 10-16, där även vår trimguru Jussi Santonen lär oss mer om att trimma en J/70. Anmälning  som vanligt i  Teamseglings Google docs dokument.

Kom ihåg att anmäla dig till vår egen klubbtävling Majbrasan 1 maj. Ta chansen att vara med på en gullig tävling på hemmaplan. Nyhet för i år är att para-seglare är välkomna till oss. Vi tillhandahåller RS Quest.

Arbetsdag 30 april

  • 12 apr 2023

Söndagen den 30 april är det dags för vårens första arbetsdag. Vi startar klockan 9.00 och håller på till vi är klara. Tillsammans städar vi runt klubbhuset och bryggor samt reparerar landgångar och bryggor efter vinterns/stormarnas framfart. Tag gärna med sopborste, skyffel, verktyg som kan behövas. LjSS bjuder på varm dryck.

Vi påminner om att det är obligatorisk närvaro för alla vinterförvarare på arbetsdagen med minst 1 person per båt. VIKTIG INFORMATION OM NÄRVAROPLIKT PÅ ARBETSDAGAR. Som båtägare (läs vinterförvarare) gäller obligatorisk medverkan på arbetsdagar/kvällar. Kostnad för utebliven närvaro är 500 kr/år och läggs på nästa vinteruppläggningsavgift. Närvaro tas av arbetsledaren utifrån vinteruppläggningslistan. Man ska deltaga på minst en arbetsdag eller minst två arbetskvällar. En båt som har två arbetande en och samma arbetskväll har fullgjort sin plikt. 

Så var Påsksmällen 2023 avgjord

  • 12 apr 2023
  • DF65, RC

image: Så var Påsksmällen 2023 avgjord

Men man blev lite orolig när man kommer ner i morse. Isen sträckte sig över viken. 

Men med lite försiktigt körande med Julan II och nordostlig vind, så var det isfritt vatten. 11 seglare var på plats och riggade med A+-rigg. Seglarna delades in i två grupper där man inbördes mötte alla. Seglingarna rann på i ett fint tempo. Christer S och Micke A tog hem varsin grupp. In och ta lunch och slutspelsträden togs fram. Dom tre första i varje grupp till A-slutspel och resterande till B-slutspel. När vi kommer ut för att köra igång, så har vinden ökat, så det blev riggbyte till B.

Vi kom igång med kvartsfinaler, men det var lite strul för några och nära att en bår sjönk. I B-slutspelet tog sig Richard och Stellan till final, där den förstnämnde tog det hela med 2-0. En upprepning av föregående år. I A-slutspelet så tog sig Micke M och Andreas till final. Christer och Micke A gjorde upp i matchen om tredjepriset. Christer var väldigt revanschsugen, efter lite sjögrässtrul i sin semifinal, och slut Micke A. I finalen så tog Andreas hem det med 2-0. Micke som inför slutet fick låna Bengts båt, då han fick servo-problem. Andreas vaknade till efter en seg start på förmiddagen, och tod hem det hela med bra fart och taktik. Han fick också dagens Fair-play-utnämnande, då han gav Bengt chansen till omsegling efter sjögräs precis i starten.

Totalt blev det nästa 50 starter och allt i en härlig sol på bryggan.

Resultaten ser ni om ni trycker på "Läs mer" till höger =>

Para-seglarskola vecka 29 - Anmälan är öppen

  • 11 apr 2023

LjSS bjuder in till halvdags-läger som genomförs under vecka 29  med möjlighet att välja FM eller EM grupp.

Länk till anmälan finns här.

Här är barn och ungdomar med funktionsvariationer välkomna att delta.

Det blir segling på individanpassad nivå med fokus på att prova på olika båtar och lära sig lite teori om segling och båtvett. Allt lärande sker på ett pedagogiskt och lekfullt sätt och våra instruktörer är utbildade och har lång erfarenhet av att lära ut.

LjSS klubbhus har anpassade lokaler med toalett, omklädningsrum, ramp och lift som finns tillgängligt för alla.

LjSS Instruktörer är utbildade för para-segling av Svenska Seglarförbundet.

Det finns ingen lägeravgift, förutom LjSS medlemsavgift, då Para-seglarskolan ingår i Uddevalla Kommuns främjande av gratis lovaktiviteter "LOV FÖR ALLA".

Lägerveckan är ett samarbete mellan Ljungskile Segelsällskap, RBU Uddevalla, Stenungsunds Segelsällskap samt Uddevalla Kommun.

Medlemsavgift faktureras till anmäld e-post efter anmälan.

Vårt viktigaste fokus är att det ska vara säkert och roligt att träna segling på Ljungskileviken.

Påsksmällen 2023 - 7 april

  • 3 apr 2023

På Långfredag 7 april så kör vi vår traditionelle Påsksmällen. Detta är en matchracingtävligng för DragonForce 65 (radiostyrda segelbåtar). Det hela sker på klubbområdet, och detta gör också att sjösättning vid truckrampen kan göras eller användande av mastkranen.