Majbrasan 2024

  • 1 maj 2024

image: Majbrasan 2024

Prognosen var NO-vindar med medel på 7 m/s och byar på 15 m/s.

Och så blev det också i princip under hela dagen. Typiskt soligt högtrycksvårväder med plötsligt stigande lufttemperatur över den kalla viken satte seglarna på prov direkt.

Fixar man dessa förhållanden med plötsliga 45-gradersvrid i kraftigt varierande styrka så löser man det mesta under säsongen.

Tyvärr blev det haverier för en del, men det är bättre att utrustningen testas nu istället som under ett SM, NM eller VM.

Seglingsledare Johan Sundberg med rutinerade seglingsledaren Mårten Palm till sin hjälp på start-/målfartyget höll ihop organisationen mycket bra och hann igenom samtliga fyra planerade seglingar med en välförtjänt lunchpaus i land inom tänkt tidsplan.

En dag som denna känns det extra bra med att vi förfogar över en funktionärsbåtflotta på fyra snabba och funktionella båtar. Säkerheten och beredskapen känns hög med dessa, även om domarbåten (privatägd) med undertecknad inte kom ut på banan förrän efter lunchpausen p.g.a. elfel.

Pristagarna tog i strålande eftermiddagssol välförtjänt emot plaketter för sina insatser, och bland övriga deltagare lottades sponsor-och flitpris ut av RS Sailing Sweden och Rooster.

Liros så som cupsponsor hade även i år skänkt presentkort, vilka utlottades bland de närvarande.

Tack till alla seglare samt funktionärer och "fanclub" för er kämpaglöd och deltagande på årets Majbrasa. 

/Stellan

Tävl.ansvarig och för dagen vingklippt domare

RESULTAT MAJBRASAN 2024

 LÄNK TILL FOTON