LjSS klara för Allsvenskan Segling 2022

  • 19 okt 2021

LjSS tog en av de tre platserna som stod på spel i kvalet som avgjordes i Marstrand den 16-17 oktober. De övriga lagen som kvalade in till nästa års Allsvenskan Segling var SS Kaparen och Stockholm 606.

Hela 24 race planerades under helgen men p g a den starka vinden, upp till 20 m/s i byarna på lördagen fick alla seglingar ställas in den dagen. Under söndagen bjöd Marstrand på strålande solsken och ganska stadiga vindar runt 3–4 m/s. 12 race seglades i fina förhållanden. För att få så rättvisa förhållande som möjligt så seglades 4 omgångar á 3 race med båt byte mellan omgångarna. Och det blev jämnt. Till slut skiljde bara åtta poäng mellan ettan, Kaparen och fyran Runmarö.

Seglingarna i Marstrand var jämna och ledningen växlade mellan de olika lagen under hela dagen. LjSS vann totalt 3 race och inför sista omgången hade LjSS skaffat sig ett sådant försprång att platsen i Allsvenskan Segling 2022 var säkrad.

Att segla tolv korta race på en dag är mycket intensivt och kräver stor koncentration under hela dagen för att klara av att prestera på topp i alla race.

Laget med Björn Wärnberg som taktiker, Aron Wärnberg på trim, Simon Hansen på fördäck och Hanna Wallström som rorsman bemästrade både seglingsförhållanden, motståndarna och samarbetet i båten på bästa sätt och visade att LjSS är en klubb som blir att räkna med framöver i Allsvenskan Segling.

LjSS team på kvalet var den klart yngsta då 3 av 4 i teamet var 18 år eller yngre och Hanna var den enda kvinnliga rorsmannen i kvalet.

Nu satsar LjSS vidare mot Allsvenskan Segling 2022. Att fortsätta blanda yngre seglare med äldre och skapa ett team där alla kan vara med ingår i den strategi som LjSS lagt för den långsiktiga satsningen på Allsvenskan Segling.

Ljungskile Segelsällskap har som målsättning att bli en stabil klubb i Allsvenskan Segling och att LjSS deltagande skapar ett stort intresse för segling i Uddevalla med omnejd samt ger klubbens medlemmar en möjlighet att utvecklas som seglare i flermansbåt.

LjSS team i kvalet; Simon Hansen, Hanna Wallström, Aron Wärnberg, Björn Wärnberg

LjSS team i ett av racen under kvalet.

Tight rundning under ett av racen i kvalet.

LjSS vill tacka våra Allsvenska sponsorer och medlemmar för ert stora stöd!