Kval till Allsvenskan 16-17/10

  • 13 okt 2021

Kvalet till Allsvenskan Segling 2022 avgörs i Marstrand den 16-17 oktober. Ljungskile Segelsällskap är ett av fyra lag som gör upp om tre platser i nästa års Allsvenskan Segling.

I Allsvenskan Segling gör Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar varje år upp om mästartiteln. Tre deltävlingar genomfördes 2021 och när alla seglingar var avgjorda stod KSSS som segrare i Allsvenskan Segling 2021.

Efter deltävlingar i Långedrag, Örnsköldsvik och Västerås hamnade LjSS på 17:e plats i sluttabellen vilket innebär att vi tvingas kvala för att hålla oss kvar i allsvenskan 2022.

Seglingarna i allsvenskan 2021 har varit tuffa men mycket lärorika. Det har varit många duktiga lag från de olika allsvenska klubbarna som deltagit under året. LjSS team har gjort stora framsteg under året och vi har med vårt unga lag visat att vi kommer att bli att räkna med i allsvenskan framöver.

Satsningen på allsvenskan är som vi tidigare nämnt långsiktig och vi visste att de skulle bli ett tufft första år. Men vi kommer igen och nu är det fullt fokus på att komma bland de tre bästa i kvalet den 16-17 oktober i Marstrand. Förutom LjSS kommer Runmarö (16:e plats), Stockholm 606 (18:e) och SS Kaparen (ej med 2021) att delta i kvalet. Ljungskile segelsällskap har som målsättning att bli en stabil klubb i allsvenskan segling och att LjSS deltagande skapar ett stort intresse för segling i Uddevalla med omnejd.

Teamet som ska segla i Marstrand är Björn Wärnberg, Aron Wärnberg, Simon Hansen och Hanna Wallström.

Teamet har haft bra träningsmöjligheter under hösten och är väl förberedda inför de tuffa och intensiva seglingarna i Marstrand. Aron och Hanna var med och seglade Seglingens mästare 9-10 oktober i Team RS Tera med Thea Enander och SM vinnaren Philip Mathiesen vilket gjorde att de fick känna på de förhållanden som Marstrand har att erbjuda.


Att fortsätta blanda yngre seglare med äldre och skapa ett team där alla kan vara med ingår i den strategi som LjSS lagt för satsningen i allsvenskan och vi fortsätter på samma bana i kvalet.

Kvalet kommer inte live-sändas utan för att kunna se seglingarna måste man ta sig till Marstrand. Vi hoppas att så många som möjligt kommer vara på plats och stötta teamet. Seglingarna avgörs utanför Strandverket på Marstrandsön och startar kl 9.30 både lördag och söndag.

Mer information finns på svenska seglingsförbundets hemsida https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/fordeltagare/KvaltillAllsvenskan16-17oktober/LjSS team i Västerås; Björn Wärnberg, Stina Palm, Thea Enander och Simon Hansen. Saknas på bilden gör Lydia Spencer Smith.

LjSS team i Örnsköldsvik; Vilgot Hjort, Helena Barne, Aron Wärnberg, Johan Barne, Hanna Wallström

LjSS team i Långedrag: Simon Hansen, Stina Palm, Helena Barne, Vilgot Hjort, Lydia Spencer Smith