Sverigecupen DF 65 17 november

  • 14 nov 2019

Åttonde och sista deltävlingen med ett mycket spännande och rutinerat startfält.

I helgen är det kappsegling i Ljungskile. Dock är det inte riktigt på vanligt sätt, då seglarna står på land och styr båtarna med radiostyrning. Klassen man seglar heter DragonForce 65 och lär vara världens snabbast växande seglingsklass. Båten konstruerades för 6 år sedan, och det är redan sålt över 100 000 båtar runt om i världen. Båten i sig är 65 cm lång, knappa metern hög och väger 1.2 kg. Den manövereras med en radio, där ena kanalen styr båten och den andra reglerar seglen. Man har fyra olika riggar/segel att välja på beroende på framförallt vindstyrka.

På söndagen är det åttonde och sista deltävlingen i SverigeCupen för 2019. Just nu är det knappt 40 anmälda seglare, vilket är näst intill rekord för SverigeCupen. Seglarna kommer i första hand från södra och mellersta Sverige, men även 3 deltagare från Danmark. Många av seglarna är aktiva kölbåtsseglare, med många meriter från diverse mästerskap. 15 av dom 20 första i årets sammandrag är på plats, varav 4 av dessa är från Ljungskile. Tävlingen kan också ses som ett För-SM, då nästa års SM går i Ljungskile 23-24 maj.

Tävlingen nu i helgen sker på publikvänliga områden vid Ljungskile Segelsällskaps klubbhus. Vi seglar en bana som tar 12-15 minuter, och kör så många delseglingar man hinner med under dagen, vilket brukar bli 15-18 stycken, allt beroende på väderförhållandena. Första start är klockan 10:30 på söndagen och tävlingen pågår till ca 15.30.

SverigeCupen efter 7 av 8 deltävlingar:

1. Michael Collberg - Mariestad

2. Tim Shuwalow - Stockholm

3. Jonas Samson - Halmstad

4. Magnus Timerdal - Växjö

5. Petter Kostmann - Göteborg

9. Lars Smit - Ljungskile

13. Rickard Malm - Ljungskile

15. Thomas Aastradsen - Ljungskile

20. Bo Gullberg - Ljungskile