RS Tera VM 2019 i Ljungskile blir Miljömärkt Event

  • 20 maj 2019

Sommarens VM i RS Tera skall bli sommarens seglarfest i Ljungskile. Klubben har höga ambitioner för tävlingen i dess samliga aspekter. Att miljömärka sommarens RS Tera VM i början av augusti har varit Ljungskile Segelsällskaps (LjSS) självklara mål.

Håll Sverige RentLjSS har under flera år arbetat aktivt med projektet ”Håll havet rent” som en naturlig del i klubbens seglarskoleverksamhet. Havet är seglarnas arena och nu ska sommarens alla RS Tera VM seglare med familjer ges möjlighet till upplevelser med så lite avtryck på miljön som möjligt.

Arbetet tillsammans med Håll Sverige Rent och ett Miljömärkt Event har varit både utmanande och inspirerande, där LjSS, medlemmar, sponsorer och samarbetspartners hela tiden jobbat tillsammans och engagerat för att hitta miljösmarta lösningar.

Till LjSS genom tidernas största seglingsarrangemang 4-9 augusti kommer inte mindre än 80 seglare i åldrarna 10 till 18 år från 11 olika nationer (Sydafrika, Storbrittanien, Holland, USA, Spanien, Polen, Danmark, Rumänien, Litauen, Sverige.)

- RS Tera World Challenge Trophy 2019 ska vara en miljöförebild inom seglingssporten, säger Helena Barne, ordförande i LjSS. Vi ska genom vårt agerande minska eventets miljöpåverkan, förmedla kunskap om miljö och hållbar utveckling på hav och land samt skapa medvetenhet om och engagemang för miljöfrågorna inom LjSS, svensk och internationell segling.

Företaget Ahead, som ägs av seglarprofilen, föreläsaren och 
ledarskapscoachen Anna-Karin S. Öjerskog, har gått in som sponsor för certifieringen och är den som tillsammans med sin dotter Ida och 
VM-gruppen har arbetar fram ansökan till för Miljömärkt Event.

- Jag har varit ambassadör på olika sätt för Håll Sverige Rent ända 
sedan jag startade företaget för 12 år sedan, säger Anna-Karin. Jag har städat stränder, varit Kusträddare och genomfört En Skräpfri Klassiker. Att bidra med kunskap, tid och finansiering för att göra VM-seglingarna till Hållbart Event känns fantastiskt och ligger helt i linje med vad Ahead står för.

Läs mer på:

https://teraworlds2019.org
https://www.hsr.se/miljomarkt-event
https://www.a-head.se/

Kontaktuppgifter Helena Barne mobil + 46 722 42 66 22 helena.barne@gmail.com