Hoppa till sidans innehåll

Vi håller rent

27 MAJ 2016 07:10
LJUNGSKILE SEGELSÄLLSKAPS SEGLARSKOLA MED I PROJEKTET – ”Vi Håller Rent”
  • Skapad: 27 MAJ 2016 07:10

Ljungskile Segelsällskap tycker det är viktigt att vi tillsammans tar hand om vår seglingsarena och bekämpar den marina nedskräpningen. Därför samarbetar vi med Svenska Seglarförbundet samt Håll Sverige Rent i årets Seglarskola med projektet under namnet ”Vi Håller Rent”, eller som Ljungskile Segelsällskap ännu hellre kallar det ”Håll Havet Rent”.

Nedskräpning

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem enligt Håll Sverige Rent. Haven håller på att förvandlas till stora soptippar och eftersom ingen har ansvar för att städa haven ökar mängderna för varje år som går. Skräp skadar och skräp kostar.

Håll Sverige RentProjektet ”Vi Håller Rent” handlar om att plocka upp skräp längs vår kust. Alla som vill kan vara med och bidra, både genom att plocka skräp men också att informera andra.

Seglarskolans elever kommer att plocka skräp när vi seglar på utflykt och dokumentera vad för skräp som vi hittar. Seglarskolans elever kommer även att ha teoretiska genomgångar, samt få med sig uppgiften att informera andra om hur viktigt det är att bekämpa den marina nedskräpningen.

Som seglare är havet vår arena, där vi vill njuta av naturupplevelser och kämpa om medaljer. Därför är den marina nedskräpningen i allra högsta grad en viktig fråga för oss inom svensk segling.

Här, på Håll Sverige Rents hemsida, kan du testa dina kunskaper om den marina nedskräpningen.

Skribent: Johan Barne
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö