Hoppa till sidans innehåll

Tillåtelser om användning av LjSS bryggor

19 SEP 2014 14:13
  • Skapad: 19 SEP 2014 14:13

Regler för förtöjning vid LjSS flytbrygga/Vågbrytaren

Det är tillåtet för medlemmar i LjSS att ha sin båt förtöjd vid flytbryggan en vecka före upptagning och en vecka efter sjösättning. I samband med kappsegling får deltagande båtar, och i mån av plats även deltagares följebåtar, ligga vid bryggan en vecka före evenemanget och en vecka efter.

I övrigt kan vi inte erbjuda någon förtöjningsplats vid flytbryggan. Bakgrunden är att vi endast fått tillstånd att lägga ut bryggan som vågbrytare och för att användas vid våra evenemang (kappseglingar). För att få lägga båtar där permanent krävs bygglov vilket vi inte har och för att ta emot gästande båtar krävs, fr.o.m. nästa år, att vi har arrangemang för att kunna ta hand om och tömma septiktankar.

Vidare vill vi att man förtöjer med fören mot bryggan och använder de befintliga akterförtöjningarna. Vid hård sydvästlig vind kommer bryggan i rullning och om man då ligger långsides kommer antingen båtens knapar eller bryggans ringar eller träskoning att ryckas sönder.

Regler för LJSS övriga bryggor.

Mastkransbryggan, truckrampen och snedbryggan är till för tillfällig förtöjning vid på och avmastning, vattenpåfyllning och pålastning mm . Det är viktigt att man inte lämnar sin båt obemannad eller utan uppsikt så att man inte hindrar andra medlemmars båtar som ska arbeta med masten eller fylla vatten, samt lasta sin båt etc. Det är särskilt viktigt att inte hindra vid lyft med trucken eller kranbil.

Sjösättningsrampen mellan truckrampen och flaggstången är till för sjösättning av trailerbåtar. Medlemmar och allmänheten får här sjösätta och parkera personbilbil med trailer på grusplanen vid varje sjösättningstillfälle mot en avgift om 50:- som ska läggas i LJSS brevinkast på klubbhusets hörn mot maststället och vägen.

Jollerampen från flaggstången till bryggan för säkerhetsbåtarna är endast till för jollarnas sjösättning och upptagning. Får inte användas för sjösättning med trailer. Flytbryggan vid jollerampen är endast till för jollarnas verksamhet. Bryggan för säkerhetsbåtarna är endast till för dessa.

Skribent: Johan Barne
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö