Hoppa till sidans innehåll

Kallelse till arbetskväll och information om vinteruppläggning

16 AUG 2016 23:18
1 september, arbete 18.00-20.30, information 20.30-21.00. En del arbete återstår för att de nya bryggorna ska bli klara. Många händer behövs. Ta gärna med verktyg så som skruvdragare, fogsvans m.m. Fika serveras under kvällen
  • Skapad: 16 AUG 2016 23:18

Information om vinteruppläggning hos Ljungskile segelsällskap

All information till klubbens medlemmar kommer ges på LjSS hemsida, med mail och vid arbetskväll den 1 september 18.00-21.00. Telefonsamtal undanbedes då styrelsemedlemmarna som arbetar med frågan gör det ideellt och det tar mycket tid.

Resultatet från den geotekniska undersökningen av hamnplanens bristande stabilitet innebär att kommunen har begränsat möjligheterna för vinteruppläggning av båtar och användandet av truckrampen. Konsekvensen av detta är att att LjSS kan erbjuda vinterplats till ett begränsat antal båtar jämfört med tidigare år och att klubben måste begränsa hur tunga båtar som kan tas emot.

Omfattande arbete har lagts ner på att hitta lösningar som möjliggör att klubben ska kunna erbjuda vinterplats för drygt femtio båtar. Det gäller både båtar som normalt tas upp med kran (drygt tio platser) och båtar som är truckbåtar (drygt fyrtio platser). Det innebär att att alla som redan bokat vinterplats genom att betala 1000 kr i bokningsavgift kommer kunna erbjudas plats med undantag för den begränsning av maxvikt som är nödvändig. Det finns flera medlemmar som för den här vintern hittat en annan lösning för vinterförvaring. Styrelsen är mycket tacksam för de som hittar en annan vinterplats då det är en förutsättning för att lyckas med den åtgärdsplan som styrelsen arbetar med.

I klubbens åtgärdsplan har styrelsen diskuterat möjligheter att försöka få dispens från kommunen ytterligare en vinter om det kombineras med förstärkningar av själva truckrampen. Detta för att kunna använda trucken vid lyft tur havet. Flera alternativ har diskuterats om truckrampen inte kan användas där vi i kombination med en lyftkran skulle kunna ta upp truckbåtar. Möjligheten att hyra nya tillfälliga ytor för vinteruppläggning undersöks. Samtliga båtägare måste räkna med justeringar av tider för upptagning, plats för båten och att även priserna kan komma att justeras.

Styrelsemötet den 15 augusti beslutade följande om vinteruppläggning av båtar (utdrag ur protokollet):

Beslutades:
- Den som har en vinterupptagningsplats hos LjSS och vill fortsätta ha det kommande år men som i år med all den osäkerhet som råder ordnar en tillfällig vinterupptagning på annat sätt, behåller sin plats.
- Använda den plan som trucksektionen gjort för att kunna ta upp alla anmälda båtar finns med undantag för båtar över 10 ton pga de begränsningar som finns från de geotekniska undersökningarna. Justering av platser och priser kommer behöva göras för flertalet av alla båtar. Om truckrampen inte får användas kan båtar lyftas med kran och därefter med truck.
- Helena Barne och Matz Brown får i uppdrag att fortsätta dialogen med kommunen om de begränsningar som gjorts och dess konsekvenser och lägga fram förslag på lösningar och föreslå dispens för vintern. Viktigaste prioriteringarna i mötet med kommunen är att klubben vill diskutera möjligheter att kunna använda truckrampen om klubben gör rejäla investeringar i förstärkningar av rampen redan nu i höst. Klubben vill föreslå att kommunen, genom förstärkningsåtgärden, ska acceptera en dispens för upptagning med truck denna vinter för att till kommande år stödja klubben genom att kommunen ansvarar för att förstärka en körväg för trucken fram till rampen.
- Fortsätta kontakter för möjligheten att hyra Petterssons grusplan närmas klubben för att få mer yta för vinteruppläggning.
- Klubben frågar LBK om de kan möjliggöra att LjSS medlemmar tar upp med lastbil hos LBK. Björn Wärnberg kontaktar LBK.
- Om det behövs kommer styrelsen flytta upptagningsdatumen till senare i höst och även vardagar kan komma i fråga.
- Information till klubbens medlemmar kommer ges på LjSS hemsida, via mail och vid arbetskvällen den 1 september 18.00-21.00. (Arbete 18.00-20.30, information 20.30-21.00)

Skribent: Johan Barne
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö