Hoppa till sidans innehåll

Information från Västkustens Seglarförbund

06 DEC 2016 10:51
I lördags avhöll VKSF sitt ordinarie årsmöte. På mötet valdes Johan Westling, RåSS /Mollösunds BF till ny ordförande i förbundet. Johan tar över efter Dan Björkman, BMBK, som avgick efter 11 år som ordförande.
  • Skapad: 06 DEC 2016 10:51

Vi tackar Dan för hans insats, samtidigt som vi hälsar Johan välkommen.

Övriga som avgick ur styrelsen är Björn Smit och Elinore Karlsson. VKSF tackar även de för deras insats i styrelsen. Nya i styrelsen är Magne Möller, Sotefjordens SS, Helena Carlgren, Göteborgs Quinnliga SS och Bert Isaksson, GKSS.

Inga motioner hade lämnats in till årsmötet. Styrelsens förslag, om oförändrade medlems- och sanktionsavgifter godkändes av mötet.  

I samband med årsmötet, så uppmärksammades också några av de som lägger ner ett stort engagemang för seglingen på Västkusten. Alla årets pristagare hittar ni här >>

Sanktioneringsmöte 

Kansliet och berörda arrangörer, arbetar för att hitta alternativ, till de kollisioner som återstår efter mötet. Vår förhoppning är att vi skall kunna sanktionera samtliga regattor på nästkommande styrelsemöte. 

Ni behöver inte själva gå in och ändra datum mm i IndTa, då kansliet har fått behörighet att göra detta. Regattorna kommer dock inte att sanktioneras i IndTa, förrän tidigast till våren. Som SSF tidigare meddelat, så måsta alla funktionärer uppdatera sina licenser, innan vi kan göra detta. Det kommer att arrangeras flera lokala seminarier i början på nästa år. Tyvärr har vi i dagsläget ingen mer detaljerad info om var och när det blir. 

Mer info om ingående regattor, upplägg pga ändrade åldersregler mm, mm gällande våra cuper kommer att skickas ut, så snart även dessa har fastställts.

I enlighet med de synpunkter som framfördes på vår klubbkonferens och på vårt årsmötet, så kommer Västkustkalender endast att ges ut digitalt. Vill ni ha med kompletterande uppgifter om era regattor, utöver de som finns i IndTA, så går det bra att maila in detta till vårt kansli.

Medlemsavgifter 2017

Medlems- och sanktioneringsavgifterna kommer att faktureras i december. Antalet medlemmar baseras på de uppgifter som ni lämnat i er årsrapport till Svenska Seglarförbundet. Det är också dessa uppgifter som ligger till grund för röstlängden på vårt årsmöte. Medlemsavgiften är 18:-/medlem. VKSF fakturerar endast individuella medlemmar. Enligt Svenska Seglarförbundets beräkningsmodell, räknas varje familj som 2,8 medlemmar.  

De klubbar som arrangerar sanktionerade regattor betalar även en sanktionsavgift. Avgiften varierar från 350-700 kr, beroende på hur många medlemmar klubben har. Underlaget för årets fakturering, är regattasäsongen 2016.  

Aktuella utbildningar

Inbjudan till Less Clinic 22/4 - dagen innan Vårregattan!

Vill du få en rivstart på säsongen och träna på insjösegling med vindvrid? Missa inte chansen att segla på Aspen en hel helg, träningsdag (Clinic) på lördagen och Lerums klassiska Vårregatta på söndagen. För
långväga gäster kan boende i familj ordnas (begränsat antal platser). Boka in helgen 22-23/4 2017 redan nu! Läs mer >>

Höstens klubbkonferens

Anteckningarna från konferensen finns nu publicerade på vår hemsida.

Information från Svenska Seglarförbundet…

Hälsningar

VKSFs Styrelse och kansli

Västkustens Seglarförbund

Pia Sahlen, This is a mailto link

Talattagatan 24, 426 76 V Frölunda

Tel. 031-7190750, 0704-418360

Skribent: Johan Barne
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö