Hoppa till sidans innehåll

Slutligt resultat 2.4 mR 2017

03 SEP 2017 20:03
  • Uppdaterad: 22 NOV 2018 19:18

Resultat i pdf

Läs referat från 4:e-plats-Mats nedan.

Referat från rankingsegling i Ljungskile 2017.

Att komma på fjärdeplats är det sämsta man kan få uppleva tycker många idrottsmän, men inte i 2.4 klassen för då får man skriva referat!

I Ljungskile fick vi väder som en meteorolog skulle sagt. Första dagen mycket lite vind och från lite olika väderstreck. Seglingsledningen fick iväg oss i tre race med rätt vettig startlinje i alla fall i två av dem. Andra dagen körde vi fyra race i ganska mycket vind byigt skiftande, en riktig utmaning. Det var länge sedan man fick göra så många slag på en kryss. Dessutom var banan sådan att den innehöll tre låååånga kryssar då man hade både start och målfartyg.. Härligt med sol och salt vatten. Så vi få tappra seglare i klassen njöt fulla drag.

Hasse och Lecke i täten så klart, men några nya namn som tog spikar. Ulf och Fia. Ulf hade dessutom också en andraplats. Anders tog också en spik men han är mer van från Baggen och Hunnebo. Lecke avslutade starkt i hårdvinden med tre raka spikar. Fia gick mycket fort i hårda vindar med en spik och två tredjeplatser. Totalt kom Fia på tredjeplatsen.

Ljungskile delar ut spikpriser men inte bara det utan även ”ledartröja”. De tre som låg på första till tredjeplats första dagen fick stolt fästa en färgglad vimpel på häckstaget. Kanske något vi skall tipsa kommande arrangörer om.

Hemmaklubben har nu minst sju 2.4or stående på planen.  Björn-Axel ”Böna” tog sista dagen en andra och en fjärdeplats. Vad kan vi förvänta oss i Mariestad där flera Ljungskilare skall vara med. Vi har varit i Ljungskile nu tre ggr med SM och rank och det har gett resultat !!!!

Arrangemanget var bra som vanligt med mycket och god mat, pilsner och hamburgare. Soligt och varmt och eldsjälar som Stellan Nilsson med medhjälpare såg till att allt fungerade. I Ljungskile seglar man in i hamn i pausen efter två genomförda race. Det fungerar även om de flesta av oss vill köra i ett. Seglingsarenan är liten och ligger nära klubbhuset och trots höga berg runtom så fick ledningen till rätt vettiga linjer och bana båda dagarna, men det måste nog blåsa från nordost eller sydväst annars blir det trångt.

Vi seglade ihop med Snipar som körde sitt SM. 20 STORA snipar var ibland i vägen men i flera race märkte man inte så mycket av dom. Helst vill vi segla ensamma men arrangörerna vill ofta ha fler båtar än bara denna gång ynkliga 14 stycken 2.4or.

Vi ses i Mariestad hoppas Mats

Skribent: Johan Barne
E-post: Adressen Gömd

RS Tera Worlds

North Sails

Liros Ropes

Thordénstiftelsen

 Ljungskile Måleri

Kode Marin & Maskin

Postadress:
Ljungskile SS - Segling
c/o Gullberg, Krokusvägen 56
45932 Ljungskile

Besöksadress:
Strandvägen 26
45930 Ljungskile

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Svenska Sjö